mandag den 5. august 2013

Preseason BCS Top 25 Coaches Poll

For få dage siden offentliggjorde USA Today deres Coaches Poll for BCS Top 25, der kort fortalt er en rangering af de 25 bedste hold lige nu, baseret på trænernes "objektive" vurdering. Nederst på denne side kan du hvilke trænere der har deltaget i afstemningen. 

Som med alle andre "forudsigelser" skal det som udgangspunkt tages med et gran salt. Sidste år var Arkansas rangeret som no. 8, men sluttede en sølle sæson med en negativ Rekord på 4-8. Notre Dame blev rangeret som no. 25, men kom sidenhen op som No. 1 indtil de mødte Alabama i BCS Championship. Dog giver listen i fornemmelse af hvordan styrkeforholdene er lige nu i blandt de bedste college hold. Vi tager et nærmere kig på resultatet. 

#25, Oregon State Beavers, Pac-12


Beavers rejste sig uforventet fra asken sidste sæson efter at have haft to sæsoner i skyggen. Beavers viste sidste sæson at de i høj grad kan være konkurrencedygtige og ikke skal betragtes som en dag på kontoret.

I år har de 15 tilbagevendende startere, hvilket inkludere fire offensive linemen og sophomore running back Storm Woods. Den der bliver starter bag centeren, Sean Mannion eller Cody Vaz, vil få hjælp af et godt defense og et stærkt løbeangreb. 

Deres kampprogram er til at have med at gøre, men forvent ikke at de ligger i Top 5 når sæsonen er ovre eller tager Oregon eller Stanford, men det solide hold burde kunne lave ballade.



#24, USC Trojans, Pac-12

På papiret er USC som altid fyldt med talent, hvilket man måske kan takke Head Coach Lane Kiffin for. Sidste år gav papirtalenterne dog ikke det ønskede resultat. 

Så hvor står USC så i år? En vigtig brik er hvordan Clancy Pendergast's 5-2 defense kommer til at fungere på banen. Ifølge ESPN skulle det gå meget godt, men det er svært at sige noget om før USC har været på banen.

USC's kampprogram er til at arbejde med, da USC bland andet undgår Oregon i Pac-12, og får både UCLA og Stanford på hjemmebane.



#23, Wisconsin Badgers, Big Ten

Wisconsin har tre år i træk kvalificeret sig til Rose Bowl, nu har Head Coach Bret Bielema så i denne offseason valgt at overtage jobbet som Head Coach i Arkansas (SEC).

Gary Andersen har overtaget sidelinjepladsen med headsettet. Man må dog forvente at med den roster Andersen har at arbejde med, og især med quarterback Joel Stave, er det svært at forestille sig at Wisconsin vil finde "Rose Bowl succes" i Andersens første år.

Det skal dog siges at Wisconsins kampprogram er blødt. De har kun fem udebanekampe og tre af dem er imod hold (Illinois, Iowa og Minnesota) der tilsammen havde en rekord på 4-20 i Big Ten sidste år. 




#22, Northwestern Wildcats, Big Ten

Northwestern vandt deres første bowl kamp siden 1949 sidste sæson og har i den kommende sæson 15 tilbagevendende startere fra det "historiske" hold. Noget af succesen skal findes hos quarterback Kain Colter og running back Venric Mark, to underrated playmakers i NCAA Football.

Sidste års tre nederlag inkluderede et frygteligt nederlag til Nebraska. Northwestern førte 21-10 efter tredje quarter, de tabte kampen med et point. Imod Michigan førte de indtil de sidste sekunder af kampen, men tabte i overtime.

Wildcats kan lære at lukke tætte kampen, og kommer de til at mestre det kan det blive et "one-loss team". De har Ohio State, Michigan og Michigan State på hjemmebane, og Wisconsin and Nebraska på udebane.




#21, UCLA Bruins, Pac-12

UCLA fik et kæmpe boost i denne uge da Notre Dame's DT Eddie Vanderdoes har fået lov at transfer til UCLA uden at skulle bruge en sæson på bænken. Nu vil den #6 overall recruit stå sammen Anthony Barr og Eric Kendricks i et stjernespækket Bruins defense.

Deres offense er heller ikke for dårligt, de har dog mistet fire startere fra deres 2012 roster. En af dem er All-American running back Johnathan Franklin [drafted af Packers], og ingen af hans efterfølgere på RB pladsen vil på papiret kunne erstatte hans niveau.

Bruins har også et svært kampprogram der inkluder Nebraska, Stanford, Oregon og USC på udebane. Ifølge Football Outsiders' forudsigelser fra maj , er der 69% chance for at UCLA bliver 0-4 i de kampe.




#20, TCU Horned Frogs, Big 12

I virkeligheden er det svært at sige noget om hvordan TCU vil klare sig, da det i bund og grund afhænger af quarterback Casey Pachall.

Selvom Pachall ikke officielt er starter, har Pachall haft succes bag centeren for TCU. Horned Frogs har vundet 12 kampe i træk med Pachall som starter, og derefter gået 3-6 efter Pachall forlod holdet for at tage på afvending.

Hvis Pachall kommer tilbage med fuld speed vil han give et boost til et offense der til tider har problemer med at lave point. Dertil vil han blive assisteret af et af Big 12's bedste defenses, en enhed der har ni tilbagevendende startere og måske har den bedste secondary i college football.

TCU's kampprogram er hårdt, de lægger ud med LSU i Arlington, en kamp hvor Big 12 Defensive Player of the Year Devonte Fields er suspenderet. The Horned Frogs er "the dark horse" til at vinde Big 12.




#19, Boise State Broncos, Mountain West

Broncos har problemer på quarterback pladsen i Joe Southwick der ikke helt har ramt det ønsket niveau. Men så længe Chris Petersen styre tropperne fra sidelingen skal Broncos nok få en masse wins i den svage Mountain West konference.


#18, Nebraska Cornhuskers, Big Ten


Nebraska kollapsede totalt i slutningen af sidste sæson, ved at tillade 115 point i de sidste to kampe.

45 af pointene kom imod Georgia der har et klasse offense, men det er stadig ikke acceptabelt. Men at tillade Wisconsin 70 point i Big Ten Championship kampen var der ikke nogen undskyldning for.

Defense er et problemområde hvor der skal findes syv nye startere, og dette tæller næsten hele "front seven". Lige meget hvor gode Taylor Martinez, Ameer Abdullah & Co. er på den anden side af bolden kan Cornhuskers ikke dominere noget som helst med et svagt defense.

Deres kampprogram lægger ud med fem kampe i træk på hjemmebane, så deres defense har i det mindste lidt tid til at finde sig selv inden november hvor de får Northwestern, Michigan, Michigan State og Penn State i fire uger efter hinanden.




#17, Michigan Wolverines, Big Ten

Devin Gardner begyndte 2012 som en middel god receiver og sluttede sæsonen som en af college footballs bedre quarterbacks.

Hans niveau og talent gav Michigan's offense en vertikal dimension Denard Robinson ikke kunne give i samme grad. Dette år får Michigan running back Fitzgerald Toussaint tilbage samt freshman Derrick Green.

På defense er det dog en lidt anden historie. Fem startere er væk, og All-Big Ten linebacker Jake Ryan har en torn ACL.

Michigan's kampprogram efter oktober er som følger: @ Michigan State, vs. Nebraska, @ Northwestern, @ Iowa, vs. Ohio State. Wolverines får brug for alle de sunde spillere de kan få, og at deres spillere holder sig fri for skader.



#16, Oklahoma Sooners, Big 12


Oklahoma har været konstant et godt hold i de sidste mange år. Men set over hele deres line-up er der kun 11 startere der er tilbagevendende, kun fire af dem fra det defense som Johnny Manziel [QB, Texas A&M] pillede totalt fra hinanden i deres sidste kamp sidste år. Selv med syv startere tilbage på offense, er der stadig en mærkant usikkerhed på quarterback pladen med Blake Bell's der kun præstere hver anden gang.

Oklahoma's "in-conference" kampprogram er også hårdt. Af de fem top kampe de har er tre på udebane, en på hjemmebane, og en på "neutral" bane imod Texas i Dallas. Udover det har de også lige Notre Dame på udebane i en "non-conference" kamp. 



#15, Texas Longhorns, Big 12


Texas kommer ind til denne sæson med erfaring, og har hele 19 tilbagevendende startere, hvilket gør Longhorns til et af de mest kamperfarende mandskaber frem mod den kommende sæson.

De tilbagevendende startere er gode football spillere, men de var ikke fantastiske sidste sæson. Quarterback David Ash har især vist svingende niveau, hvilket lægger en dæmper for Longhorns' BCS potentiale.

Week 3 vil blive sigende for Texas, her møder de Ole Miss Rebels og vil forsøge at gentage sidste sæsons blow-out på 66-31 i Oxford. Hvis Longhorns igen kan slå et meget bedre Rebels team i Austin i år, så har Longhorns bevist at de kan udvikle sig.



#14, Oklahoma State Cowboys, Big 12

Cowboys skuffede i 2012, de vandt kun syv kampe i regular season inden de smadrede Purdue i Heart of Dallas Bowl. Dette er måske også argumentet for at de er det højst placerede Big 12 hold ifølge trænernes rangering.

Et andet argument kunne være at OSU har 14 tilbagevendende startere, hvilket man ikke kan underkende vigtigheden af.

OSU's kampprogram er heller ikke så tosset. Af de seks højest rangeret Big 12 hold, er det kun Texas der får OSU væk fra deres hjemmebane. Kansas State, TCU, Baylor og Oklahoma må alle sammen rejse til Boone Pickens Stadium og må forsøge at slippe afsted med en sejr.



#13, LSU Tigers, SEC

LSU, og især Head Coach Les Miles, kan ikke være tilfredse med at blive placeret som #13, og slet ikke når de har afsluttet en sæson der bød på sejre over Texas A&M og South Carolina. Aggies og Gamecocks havde i kombination en rekord på 22-2 sidste sæson.

LSU har dog miste mange spillere i år, især på deres defense hvor hele deres "front seven" er væk. Dette må være en af årsagerne til at Tigers ikke er kommet højere op på listen. Les Miles er dog et populært navn, og LSU er også en meget populær skole, hvilket også har resulteret i kvalitets commitments fra high school spillere.

Personlige tror jeg ikke LSU er udenfor Top 10 når sæsonen 2013/14 er ovre.
#12, Florida State Seminoles, ACC

Forventningerne er sky-høje til Florida State freshman Jameis Winston (Quarterback). Sådan har det nu været siden ESPN's Trent Dilfer mente at Winston er et kommende 1st overall NFL Draft Pick.

Winston står dog ikke med det hele selv, han har nemlig et rigtig godt defense til at holde modstanderens score nede. Seminoles' defense kan igen i år præsenter tackle Timmy Jernigan, linebacker Christian Jones og cornerback/safety LaMarcus Joyner, måske den bedste DL-LB-DB combo i college. FSU er kort sagt et hold der bliver meget svært at slå.



#11, Notre Dame Fighting Irish, Independet

Linebacker Manti Te'o og quarterback Everett Golson, de to top Notre Dame spillere fra sidste sæson er begge væk. Dette har udentvivl fået Fighting Irish til at styrt dykke i rangeringen. Inden BCS Championship sidste sæson var de #1. 

Tilgengæld har de en del andre tilbagevendende spillere. På defense er der otte tilbagevendende startere. Defensive linemen Louis Nix og Stephon Tuitt er begge All-American kandidater, dertil er også tre spillere fra sidste års fantastiske secondary tilbage.

Notre Dame's offense vil dog få lidt mere at skulle arbejde på uden Golson, også selvom den nye starter Tommy Rees viste rigtig gode takter sidste sæson, trods hans problem med at holde niveauet.

Notre Dame har som altid et hårdt program forude. På hjemmebane har de Michigan State, Oklahoma og USC, og så er der lige Michigan og Stanford på udebane.



#10, Florida Gators, SEC

Tiltrods for at Gators har mistet en håndfuld spillere på deres defense, kan vi nok godt forvente at de kan holde det høje niveau fra sidste sæson.

I virkeligheden bliver Gators største problem deres kampprogram. Udenfor deres konference møder de Miami og Florida State. Dertil har de LSU og South Carolina på udebane og Georgia hjemme. Gators har tre SEC kampe på hjemmebane imod Tennessee, Arkansas og Vanderbilt, tre hold Gators skal vinde over.

Det kan diskuteres længe, men Gators står måske overfor det hårdeste kampprogram af alle i college football i år.



#9, Louisville Cardinals, AAC


Louisville's er måske rangeret højt, men deres placering kunne ikke være mere ligegyldig. Louisville har efter deres niveau et super nemt kampprogram, så taber de bare én kamp kan de godt vinke farvel til BCS Championsship kampen. Skulle de gå ubesejret igennem sæsonen 2013, hvilket må være deres mål, så kan de måske crashe BCS, men forvent det ikke.

Cardinals har udekampe imod Kentucky, South Florida, Connecticut [UCONN] og Cincinnati. Det er nok i disse kampe Louisville vil stå deres prøve. Derudover har de Rutgers på hjemmebane som deres hårdest modstander på hjemmebanen.



#8, Clemson Tigers, ACC

Clemson er uden tvivl at godt football hold, men det er som om de falder sammen imod gode hold, eller hold der på papiret er bedre end dem selv. Vi kunne meget vel se der samme i år, hvilket sandsynligvis vil få dem til at falde i rating. Clemson slog godt nok LSU i en fantastisk Chick-fil-A Bowl sidste sæson, men jeg tvivler stadig på at de konstant kan holde et højt niveau.
Clemsons kampprogram er dog til at have med at gøre. På hjemmebane tager de imod deres hårdest modstandere i form af Georgia, South Caroline og Florida State. Det er præcis i disse kampe Clemson skal vise hvad de virkelig er værd.



#7, South Carolina Gamecocks, SEC


Gamecocks sluttede sæsonen 2012 stærkt af, bl.a. ved at slå Clemson og Michigan. Connor Shaw (Quarterback) fandt et super niveau frem i takt med at Gamecocks defense blev bedre og bedre. Dette har i den grad hævet forventningerne til den kommende sæson.

South Carolina's kampprogram er medgørligt. Der er kun en problematisk udebane kamp imod Georgia i Week 2, men med Bulldogs uerfarende defense, er det måske det perfekte tidspunkt til at tage en sejr over Bulldogs. Det eneste andet SEC "powerhouse" på kampprogammet er Florida Gators som Gamecocks får i Columbia.



#6, Texas A&M Aggies, SEC

Den dårlige nyhed er at Johnny Manziel er på vej imod en mental nedtur ifølge ESPN the Magazine featureDerudover er NCAA igang med at efterforske om Manziel har brudt amatør reglerne i college ved at tage penge for autografer, hvis dette er tilfældet må han ikke spille i et år.

Den gode nyhed er at Manziel er den bedste offensive spille lige nu i college football. Med 21 Touchdowns satte han sig solid på Heisman Trophy sidste år.

Johnny Manziel, Jake Matthews og Mike Evans kan lave nok magi til at vinde kampe over enhver modstander.


#5, Georgia Bulldogs, SEC

Georgia er et super hold, der to år i træk har vundet SEC East, og sidste år var meget tæt på at vinde SEC. Georgia er nok den største trussel imod Alabama i den kommende sæson.

Bulldogs har nok et af de mest balancerede offenses i college. Modstandernes defense skal tage deres plads imod Aaron Murray, Todd Gurley, Keith Marshall, et super receiver unit og fem tilbagevendende startere på den offensive linje.

Bulldogs er dog ikke uden faldgrupper. De har et ungt defense der ikke matcher deres eget offense. Mod hold som Clemson og South Carolina står de overfor en eksamen der skal beståes for at være et Top 5 hold. Yderligere møder de også LSU og Florida.


#4, Stanford Cardinal, Pac-12

Stanford er proppet med defensive talenter som Shayne Skov, Trent Murphy og Ben Gardner. Derudover er All-Pac-12 second-teamer Henry Anderson på defensive end pladsen tilbage. Fik jeg nævnt at All-Pac-12 safety Ed Reynolds og den måske bedste offensive line i college football også er klar til endnu en sæson i Stanford. På alle andre pladser end de "offensive skilled postions" kan Stanford være med blandt de bedste i USA.

Der er offensive spørgsmålstegn, men det burde Stanford kunne overkomme. Hvis quarterback Kevin Hogan, der er ubesejret som starter, fortsætter med at lave en halv god imitation af Andrew Luck, så skal Stanford nok få succes.


#3, Oregon Ducks, Pac-12

Tre sæsoner i træk har Oregon sluttet sæsonen med et nederlag. Et nederlag der har afholdt dem fra BCS Championship og den smukke pokal. Sjovt nok var et af de nederlag i selve BCS Championship finalen i 2010. Dette må stadig gøre ondt i Oregon.

Tidl. Head Coach Chip Kelly er nu taget til NFL for at coache Eagles, men det ændre ikke på at Oregon har et af de hurtigste og mest eksplosive offenses i college football. Marcus Mariota og De'Anthony Thomas skal nok få startet efterbrænderen og få fart på benene.

Ser vi på deres defense så er de på papiret bedre end før. Deres secondary, anført af All-American kandidat Ifo Ekpre-Olomu, er perfekt sammensat til at stoppe spread offenses, hvilket er et af de mest brugte i college football.

Uheldigvis for Oregon er deres hårdeste modstander, Stanford, ikke et hold der bruger spread offense. Oregon @ Stanford den 7. november, skriv det i den kalender, det bliver vildt!


#2, Ohio State Buckeyes, Big Ten


Ohio State er nok det hold der har bedst chance for at gå ubesejret igennem sæsonen. Deres kampprogram byder på Northwestern, Cal Golden Bears og Michigan på udebane som de sværeste kampe.

Deres offense har ni tilbagevendende startere og deres defense er fyldt med unge og rutinerede talenter.

Dog kan både Michigan eller Northwestern tage en sejr imod Ohio State. Ohio State er virkelig gode, men om de kan hive 24 sejre hjem i træk, det tvivler jeg på.



#1, Alabama Crimson Tide, SEC

Tilbage står vi med #1 College Football Team lige nu. Ja du gættede rigtig, det er ALABAMA. Nick Saban (Head Coach) har i den grad et hold man ikke har lyst til at møde på en dårlig dag på udebane. Men holdet er ikke uden spørgsmålstegn.

Et af disse spørgsmålstegn er den offensive linje. Dog er Alabama og Nick Saban gode nok til at recruite, at niveauet overall stadig er noget af det bedste i college football. Men bortset fra det så er Alabamas offense absolut et af de bedste holdet har haft i mange år.

Alabamas kampprogram er lidt lettere i år end sidste år, men dette ændre ikke på at der er kvalitetsmodstandere næsten over hele linjen. Alabama kan dog godt gå ubesejret igennem sæson 2013/14.

----------------------------------------------------------

Football hold der er røget ud af Top 25

#11, Kansas State Wildcats, Big 12 
#17, Utah State Aggies, Mountain West
#20, Vanderbilt Commodores, SEC
#21, San Jose State Spartans, Mountain West
#22, Cincinnati Bearcats, AAC
#24, Northern Illinois Huskies, MAC
#25, Tulsa Golden Hurricanes, C-USA

----------------------------------------------------------

List of Voters, kilde; USA Today
The USA TODAY Sports Board of Coaches is made up of 62 head coaches at Bowl Subdivision schools. All are members of the American Football Coaches Association. The board for the 2013 season:

David Bailiff, Rice 
Frank Beamer, Virginia Tech 
Tim Beckman, Illinois 
Bret Bielema, Arkansas 
Bill Blankenship, Tulsa
Terry Bowden, Akron
Art Briles, Baylor
Troy Calhoun, Air Force
Matt Campbell, Toledo
Rod Carey, Northern Illinois
Dave Christensen, Wyoming
Dave Clawson, Bowling Green 
Larry Coker, Texas-San Antonio 
David Cutcliffe, Duke
Mark Dantonio, Michigan State
Tim DeRuyter, Fresno State
Ron English, Eastern Michigan
Larry Fedora, North Carolina 
Jimbo Fisher, Florida State 
Kyle Flood, Rutgers
Dennis Franchione, Texas State
James Franklin, Vanderbilt
Al Golden, Miami (Fla.)
Todd Graham, Arizona State
Jim Grobe, Wake Forest
Mike Gundy, Oklahoma State
Bryan Harsin, Arkansas State 
Bobby Hauck, UNLV
Mark Helfrich, Oregon
Brady Hoke, Michigan
Dana Holgorsen, West Virginia 
Doc Holliday, Marshall 
Mark Hudspeth, Louisiana-Lafayette 
Curtis Johnson, Tulane
Joey Jones, South Alabama
June Jones, Southern Methodist 
Brian Kelly, Notre Dame
Jerry Kill, Minnesota 
Kliff Kingsbury, Texas Tech 
Mike Leach, Washington State
Rocky Long, San Diego State
Dan McCarney, North Texas 
Bronco Mendenhall, Brigham Young
Urban Meyer, Ohio State
Les Miles, LSU
Ken Niumatalolo, Navy
George OLeary, Central Florida
Bo Pelini, Nebraska
Chris Petersen, Boise State
Mark Richt, Georgia
Mike Riley, Oregon State 
Rich Rodriguez, Arizona 
Nick Saban, Alabama 
Steve Spurrier, South Carolina
Rick Stockstill, Middle Tennessee 
Bob Stoops, Oklahoma
Charlie Strong, Louisville 
Dabo Swinney, Clemson
Kevin Sumlin, Texas A&M 
Don Treadwell, Miami (Ohio) 
Tommy Tuberville, Cincinnati 
Kyle Whittingham, Utah

2 kommentarer :

  1. LSU skal da helt klart højere op, hvad tænker de på?

    GO TIGERS!

    SvarSlet