søndag den 26. januar 2014

NFL Draft: Takeaway fra Senior Bowl

Igår aftes blev Reese's Senior Bowl afviklet, hvor de mest talentfulde senior spillere fra college bliver inviteret til at deltage, for at vise NFL Scouts hvad de kan på banen en sidste gang inden NFL Combine. Spillerne er fordelt på Team North og Team South afhængig af deres college. Kampen blev domineret af Team South's defense som også sikrede South sejren på 20 - 10, som kunne følges LIVE her på siden.

Resultater er dog mindre væsentligt, for det kampen virkelig handler om er at vise talentet frem, og her var der nogle der meget vel kan have hævet deres draft stock, mens en stjerne som Tajh Boyd faldt totalt igennem igår. 


Se highlights fra Senior Bowl her:



De der gjorde det ventede


#30, Dee Ford, DE, Auburn, Senior Bowl MVP

Når man samler nogle af de største senior talenter, er forventningerne naturligt også store, og nogle af spillerne viste hvorfor de er et draft pick værd, præcis som vi havde forventet. 

Dee Ford, DE, Auburn

Ford spillede en helt igennem fremragende Senior Bowl, og blev helt fortjent MVP efter kampen. Ford dominerede konstant den OT han stod overfor, og pressede gentagende gange Team North's quarterbacks. Ford blev "kun" noteret for 2 tacklinger, som begge var sacks for i alt 20 yards, og 1 enkelt pass break-up, men stats siger ikke noget om hvordan Ford var i stand til konstant at presse Team North's venstre side. Ford viste også en ekseptionel eksplosivitet fra line of scrimmage. 

Kevin Norwood, WR, Alabama

Norwood gjorde præcis det man kunne forvente, og selvom Norwood ikke er Sammy Watkins eller Mike Evans så er han en WR der har en fremtid på en NFL Roster. Norwood greb 4 kast for 53 receiving yards og 1 touchdown, og udviste god awareness, route running og hastighed. 

#83, Kevin Norwood, WR, Alabama

Chris Borland, ILB, Wisconsin

Borland kom også til Senior Bowl som en defensiv stjerne, og selvom Borland ikke lignede en ung Ray Lewis, så var han her der og alle vegne. Borland viste at han har et football instinkt i kroppen, og hjalp Team North's defense til at løfte niveauet. Borland fik kun 1 solo tackling men havde 7 ast. tackles og en forces fumble. Med 8 total tacklinger blev Borland den mest produktive defensive spiller i senior bowl, baseret på den stat. 

#44, Chris Borland, ILB, Wisconsin

Derek Carr, QB, Fresno State

Der var ingen af de seks quarterbacks ved Senior Bowl der gjorde det fantastisk, men Derek Carr gjorde lige nøjagtig det der skulle til, men så heller ikke mere. Carr havde et fint drive der førte til kampens første touchdown, men der er nogle få bekymringer ved Carr. 

Carr viste fint overblik og football IQ når han var inde, men hans fodarbejde var ikke fantastisk. Carr har haft en fantastisk sæson i Fresno State, hvor han har produceret 5082 passing yards og 50 touchdowns, og har uden tvivl løftet et ellers svagt offense i Fresno St. så man kan godt sige at Derek Carr ikke havde så meget at bevise igår. Carr producerede kun 45 yards på 7 kast ud af 12 kast og et enkelt touchdown. Det mest imponerende ved Carr var nogle af de kast der ikke blev completed, han havde bland andet et kast der var mere end 60 yards som var meget tæt på at blive grebet.

#4, Derek Carr, QB, Fresno State

...øvrige i denne kategori: 

Kyle Van Noy, OLB, BYU
Jorden Matthews, WR, Vanderbilt
Will Sutton, DT, Arizona State
Aaron Donald, DT, Pittsburgh
Jacob Pedersen, TE, Wisconsin
James White, RB, Wisconsin
Zack Martin, OT, Notre Dame
Chris Davis, DB, Auburn
Christian Kirksey, OLB, Iowa


De der gjorde det uventede

Mange af de aller største stjerner melder afbud til Senior Bowl, da de mener den er unødvendig, dette giver plads til nogle mindre kendte navne som så får chancen for at vise sig frem, og her er et par der udnyttede den chance. 

Crockett Gillmore, TE, Colorado State

Colorado State er ikke just en af de største og mest kendte football skoler i College Football, og for at være helt ærlig havde jeg aldrig hørt om Crockett Gillmore før. Igår spillede Gillmore helt igennem genialt, både som Receiving TE og Blocking TE. Gillmore blev noteret for 5 receptions, 61 yards og 1 touchdown, og lignede en typisk "Short-yardage-go-to-guy" med gode hænder og awareness. 

#86, Crockett Gillmore, TE, Colorado State

Havde Gillmore spillet for en af de større skoler ville han sandsynligvis været et top-TE-prospect, men hans mangle på elite konkurrence i Mountain West Conference kan godt gå hen og sætte en tvivl hos NFL Scouts. Hvis Gillmore tager hans niveau fra Senior Bowl med ind i NFL Combine skal der nok være et hold der tager ham. 

Pierre Desir, DB, Lindenwood (FCS)

Desir kommer fra en FCS skole, men har klaret sig så godt i FCS sæsonen at han blev inviteret til Senior Bowl og NFL Draften. Desir's største problem er at han i FCS ikke har mødt elite modstand eller har fået national opmærksomhed, men det kunne Desir lave lidt om på igår, og den chance tog han imod med kyshånd. 

#30, Pierre Desir, DB, Lindenwood (FCS)

Desir er listet som DB da han både har spillet Safety og Cornerback for Lindenwood, men i Senior Bowl spillede han CB, og det gjorde han fremragende. Desir var konstant et skridt foran hans receiver, og der blev sjældent kastet imod ham grundet hans fantastiske coverage skills. Sidst i kampen lykkedes det også Desir at lave en interception, dog på et sjusket trick spil af Team South, men det tæller alt sammen. 

...øvrige i denne kategori:

Caraun Reid, DT, Princeton (FCS)
David Fluellen, RB, Toledo
Justin Anderson, ILB, Louisiana Lafayette
Jordan Tripp, OLB, Montana (FCS)


De der floppede

En kamp som Senior Bowl kan for nogle prospects godt være mere eller mindre ligegyldig, men hvis en spiller falder helt igennem er det næppe et godt tegn før NFL Combine/Draft. 

Alle tre Team North Quarterbacks

Når man kigger på Team North's Roster var der tre QB's; Tajh Boyd (Clemson), Logan Thomas (Virginia Tech) og Stephen Morris (Miami), navne der ellers forbindes med kvalitets quarterbacks. Det var dog svært at få øje på noget kvalitet blandt disse tre quarterbacks. 

#3 Logan Thomas (VT), #17 Stephen Morris (MIA), #10 Tajh Boyd (CLE)

Tilsammen havde de tre quarterbacks 137 passing yards, ingen touchdowns men 3 interceptions, hvilket i sig selv ikke er fantastisk imponerende, men derudover lykkedes det aldrig nogle af de tre at kommer helt ind i kampen. De virkede ikke overbevisende som elite quarterbacks på noget tidspunkt i kampen. Et fantastisk velspillende Team South Defense skal naturligvis også tilskrives noget af skylden for den svage præstation af de tre QB's ovenfor, men hvordan skal det så ikke gå dem i NFL (!?). 

Antonio Andrews, RB, Western Kentucky

Andrews er uden tvivl et interessant NFL prospect, som kommer med en super sæson i bagagen. For Western Kentucky var Andrews med til at løfte et svagt offense med 1730 rushing yards, 16 rushing touchdowns og 6.5 YPC alene i 2013. 


#5, Antonio Andrews, RB, Western Kentucky

Trods en fremragende senior sæson, så slog Andrews ikke igennem igår. På 6 carries lavede Andrews kun 15 yards, og lignede på intet tidspunkt en game-changer. Andrews er dog et rå talent, som jeg tror får chancen i NFL, både hans sæson 2012 og 2013 har været på meget højt niveau, så senior bowl er nok mindre væsenlig for Andrews. 

...øvrige i denne kategori

Cody Hoffman, WR, BYU
DaQuan Jones, DT, Penn State
Isaiah Lewis, S, Michigan State
Daniel McCullers, DT, Tennessee
Adrian Hubbard, OLB, Alabama
Charles Sims, RB, West Virginia
Jerick McKinnon, RB, Georgia Southern (FCS)
Cyril Richardson, OG, Baylor
Michael Sam, OLB, Missouri


Alt i alt vidner Senior Bowl om at der er rigtig meget talent på vej til NFL, og årets draft er loaded med elite prospects, så der skal nok blive massere af chancer for late-round steals for dit favorit hold. Vi vil måske endda komme til at se fremragende talenter blive taget i de sidste runder eller ende som Undrafted FA's, her tænker jeg især på en fyr som fx. Gillmore. 

 

2 kommentarer :

  1. Michael Sam gjorde det vel ikke godt? Han er en skidt, skidt spiller der intet producerede udover et sack. Husker ikke, at han var i nærheden af et hurry ellers..

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er fuldstændig korrekt, jeg fået ham placeret forkert, for Sam floppede helt klart. Der er alt for mange navne at holde styr på. Men jeg er helt enig, Michael Sam havde ikke en særlig god Senior Bowl, og det må også være lidt bekymrende at han ikke helt kunne finde sig til rette som OLB efter at være flyttet fra LE, set med NFL-brillerne på.

      Slet