mandag den 14. oktober 2013

Top kandidater til top jobs

For små to uger siden blev USC's head coach, det offensive geni Lane Kiffin, fyret efter et 62-41 nederlag på udebane til Arizona State. Dermed blev de vedvarende rygter om hans afsked en realitet. Det betyder at USC lige nu har en midlertidig head coach i defensive line coach Ed Orgeron. Men kommer han til fortsat at være head coach eller forbliver det midlertidig? Rygterne lige nu er mange, og jeg vil her forsøge at komme med en oversigt over kandidater, i rækkefølge, som jeg tror USC vil tage kontakt til.



1. - Jack Del Rio, defensive coordinator for Denver Broncos: Jack Del Rio er kæmpe favorit til USC jobbet, især fordi han angiveligt skulle have sagt at han meget gerne vil have det. Han spillede selv for skolen tilbage i 80'erne. Jack Del Rio er det stik modsatte af Lane Kiffin personligt og trænermæssigt. Det skulle være den primære grund til favoritværdigheden. USC trænger til forandring.

2. - Chris Petersen, head coach for Boise State: Petersen har de sidste mange år været rygtet til adskillige top jobs i college, men han har aldrig rigtig været tæt på at forlade Boise State. Angiveligt fordi han ventede på Texas jobbet og fordi der i Boise er en virkelig god cancerklinik hvor hans søn er indlagt. Hans søn er nu i så meget bedring at han kigger efter et nyt job. Han er kørt tør i den i Boise. Hans 88-10 record syv år og seks kampe taler sit tydelige sprog.

3. - Kevin Sumlin, head coach for Texas A&M: Sumlin er et varmt navn, men han er også i en lidt mudret situation. Der er meget delte meninger om hvorvidt han ville tage jobbet hvis han fik det tilbudt. Jeg kan ikke se, hvorfor han ikke skulle? USC er et top job i college football. Får han tilbudt jobbet, så vil han også overveje det kraftigt. Men hvem ved om NFL kalder samtidig?

4. - Pat Fitzgerald, head coach for Northwestern: Den første coach jeg ser som værende urealistisk, ikke desto mindre forventer jeg at USC ringer til ham. Fitzgerald har ønske jobbet som coach for Northwestern. Han spillede selv for holdet, og var en top linebacker i midt 90'erne, inden han overtog jobbet som head coach tilbage i 2006, da daværende head coach Randy Walker døde af et hjerteanfald. Fitzgerald er en fantastisk coach, men han elsker alt ved Northwestern, og jeg tvivler på at han forlader dem.

5. - Steve Sarkisian, head coach for Washington: Sarkisian er måske et af de mest oplagte valg. Han har, af to omgange, været quarterback coach for USC og kender skolen virkelig godt. Han har nu samlet sig head coach erfaring fra Washington, hvor han har skabt en vindende program, der dog ikke dominerer. I år har de været virkelig, virkelig gode. Sarkisian ville jeg se som en god coach for USC, men mon han minder for meget om Lane Kiffin?

6. - James Franklin, head coach for Vanderbilt: Franklin har ikke den reneste baggrund. Første gang var tilbage i 2012 da han kom med en kontroversiel kommentar, omkring hans assistenters koner. Hvis de havde nogle kønne koner, havde de en væsentlig større chance for at blive hyret. Så blev han henover sommeren involveret i en voldtægtssag, hvor han angiveligt skulle have dækket over en. Den sag døde hurtigt. Ikke desto mindre er Franklin en coach der har vendt skuden hos Vanderbilt og bliver nævnt i forbindelse med mange jobs.

7. - Greg Roman, offensive coordinator for San Francisco 49ers: Roman er en relativ unge coach, kun 41 år gammel, men han har ikke meget erfaring i college. Et år som offensive coordinator for sin gamle high school og så to år under Jim Harbaugh hos Stanford. Han har siden udviklet et college-agitg angrebet til Kaepernick, men hans baggrund er stadig meget begrænset.

Best of the rest;
Jeff Fisher - Har selv været ude og afvise alt om USC jobbet, da han er glad hos Rams i NFL.
Tim DeRuyter - Er i gang med sin anden sæson hos Fresno State, som han overtog efter nogle succesfulde år som defensive coordinator for Texas A&M.
Mike Riley - Har længe været et symbol på Oregon State, hvor han har været head coach i et årti efterhånden.

Det er ikke kun USC hvor der sker store rokeringer i øjeblikket. Det sker der også hos Texas. Athletic Director DeLoss Dods trækker sig tilbage efter denne sæson efter 33 år på posten. Det betyder at udskældte head coach Mack Brown mister sin beskytter. Alt tyder på at Mack Brown er fortid efter denne sæson, nogle rygter går endda på at han offentligt trækker sig tilbage idag, mandag d. 14/10. Jeg tvivler dog på at det sker. Men der er også gang i rygtemøllen i Texas, her kommer der et overblik over de varmeste navne.



1. - Nick Saban, head coach for Alabama: Virker det sandsynligt? Nej, men hvis Saban skulle forlade Alabama, så bliver det for Texas. Saban har altid talt varmt om Texas, og Texas en skole han har enormt meget respekt for. Rygterne går på at Texas allerede har givet ham et tilbud på $8 mio. årligt, hvilket er ca. $2,5 mio. mere årligt end han tjener nu. Vil Alabama tilbyde ham noget lignende? Det ville de nok. Ville Texas forhøje deres bud? Ja, men nok ikke til mere end $9 mio. årligt.

2. - Charlie Strong, head coach for Louisville: Virker som den mest sandsynlige lige nu. Har en fin alder, 53 år, og head coaching erfaring. Det med head coaching erfaring er alfa omega for Texas. Han har været omkring college football de sidste 30 år og en meget respekteret coach rundt omkring. Han kan coache et forsvar bedre end de fleste og så skaffer han altid gode assistenter. Derudover er han afroamerikansk, hvilket ikke må undervurderes. Han ville i så fald blive den første afroamerikanske coach for et mandligt sportshold hos Texas, nogensinde.

3. - Will Muschamp, head coach for Florida: Det allervarmeste navn lige nu. Muschamp var defensive coordinator for Texas tilbage i 2008 til 2010. Tre år med blandede resultater på banen, men et top forsvar alle tre år. Muschamp var dengang "ventende head coach", betydende at han ifølge hans kontrakt skulle overtage for Mack Brown. Muschamp blev, med rette, utålmodig efter Mack Brown oprindeligt havde lovet ham at 2010 ville blive hans sidste år. Muschamp er et varmt navn hos Texas. Alle de vigtige elsker ham, fans elsker ham og ham og hans kone elsker Austin.

4. - Art Briles, head coach for Baylor: Et af de mere overraskende rygter. Ikke overraskende at han bliver rygtet til en større skole end Baylor, men at det bliver Texas. Han har aldrig været glad for Texas. Han har flere gange valgt at overse Texas når han har skullet afgive sin stemme til "Coaches Poll". Han har en kendt bruger af negativ recruiting mod Texas. Men han er en glimrende head coach. Han har et af de absolut bedste angreb i college, og hos Texas ville han få midlerne til at anskaffe sig en ligeså glimrende defensive coordinator.

5. - David Shaw, head coach for Stanford: Om muligt er Shaw endnu mere urealistisk end Saban, og det er derfor han er at finde hernede på listen. Jeg er 97% sikker på at Shaw enten bliver hos Stanford eller smutter til NFL. Han har så meget historie med Stanford, at jeg ikke kan se ham coache andre steder i college, medmindre han er nødt til det. Jeg tror hellere han vil være assistent til en head coach for Stanford end head coach for 95% af alle FBS skoler.

6. - Mike Tomlin, head coach for Pittsburgh Steelers: Tomlin til Texas? Inden sæsonen virkede det urealistisk, men med Steelers' dårlige start in mente og deres aldrende hold, kan Tomlin meget vel være på vej ud af døren når sæsonen er omme. Ifølge rygterne skulle Tomlins repræsentant have bedt Texas om ikke at lave nogle coaching ændringer uden at de to parter har snakket mere sammen. Usandsynligt? Helt sikkert.

Best of the rest:
Gary Patterson - Patterson var længe et varmt navn, men i takt med at TCU har skuffet i år, er han blevet mere og mere skubbet i baggrunden.
Pat Fitzgerald - Ligesom med USC vil Fitzgerald være i spild til Texas jobbet. Men igen, jeg tvivler på at han forlader Northwestern.
Urban Meyer - Meyer er pt. 18-0 i sin tid hos Ohio State. Men tilbage i 2010 var der snak frem og tilbage mellem Texas og Meyer, og den snak skulle eftersigende være genoptaget i sommers.
Bob Stoops - Fra rivalen finder man Bob Stoops. Stoops sker kun hvis Texas vælger pakkeløsningen og henter Oklahomas athletic director Joe Castiglione.

Flere af disse navne, Saban, Shaw, Tomlin og Meyer, men man må ikke glemme at Texas har flere penge end alle de andre. Deres faciliteter kan matche alles, Austin er en smuk by og så har de bare et brand der siger spar to. ESPN rangerede sidste år Texas som værende det næstbedste job i football, overhovedet. Kun jobbet som head coach for Green Bay Packers rangerede de højere end head coaching jobbet hos Texas.

2 kommentarer :

  1. Fed artikel.. Hvis Mack Brown ryger i Texas ville han være et steal for USC tror jeg .. :)

    GO DUCKS!!

    SvarSlet
  2. Jeg tror desværre ikke at vi kommer til at se Mack Brown som head coach for et tophold i college igen. Jeg tror ikke han vil, samtidig tror jeg heller ikke han får muligheden. Ingen top skoler vil ha' en 60+ årig som HC, medmindre vedkommende er Saban. Brown er meget bedre stillet som Athletic Director eller som kommisær for en organisation eller lignende administrativ stilling. Hold øje med North Carolina, Tulane og Appalachian State som potentielle destinationer for ham med en administrativ ledelse. Måske endda Vanderbilt, hvor han selv spillede i tidernes morgen. En dark horse kunne være NCAA, hvor han kunne blive en del af den nye Play-off committee.

    SvarSlet