mandag den 9. september 2013

Årets første træner fyring

Natten til mandag blev årets første trænerfyring en realitet. Det skete kort efter anden spillerundes afslutning da Texas' defensive coordinator Manny Diaz søndag fik sparket af head coach Mack Brown, der aftenen forinden havde været vidne til et overgreb på Texas forsvar af BYU's angreb.



Texas tillod natten til søndag 550 løbeyards mod BYU, og samtidig led de et smerteligt nederlag på 40-21. Manny Diaz havde intet svar på BYU's quarterback, Taysom Hill, der løb for mere end 250 yards og tre scoringer. Det var ikke første gang at Manny Diaz' forsvar er blevet kørt over. Siden hans ankomst er har Texas tabt kampe med 63-21, 48-45 og 48-24, for at tage et par kampe. Der er flere. Mange flere. Sidste år havde Texas det, statistisk set, værste forsvar i skolens historie.

Diaz er flere gange blevet kritiseret af journalister, fans og eksperter for hans aggressive scheme der efterlader mange huller. En NFL scout har også udtalt at Diaz scheme ikke engang ville fungerer på high school niveau, og at han var nødt til at forenkle det.

Manny Diaz blev hentet til Texas inden 2011 sæsonen, hvor han blev en del af en stor omvæltning i trænerstaben efter en skuffende 5-7 sæson for Texas. Han var Mack Browns favorit foran andre prominente navne som f.eks. Vic Fangio der nu er defensive coordinator for 49'ers i NFL.

Til at overtage Diaz job som defensive coordinator har Texas Greg Robinson. Robinson der var defensive coordinator for Texas tilbage i 2004, hvorefter han blev head coach for Syracuse til 2008. Senest var han defensive coordinator for Michigan i 2009-10. Inden da var han med til at vinde to Super Bowls med Denver Broncos i slut 90'erne. Robinson har været tilknyttet Texas' stab siden juli, hvor han ageret rådgivere og konsulent for Manny Diaz. Det forventes nu at de rolle bliver ombyttet, da man ikke skiller sig af med Diaz, men holder ham inde i den atletiske administration.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar