søndag den 19. januar 2014

NFL Draft: Takeaway fra East-West Shrine Game

Igår aftes klokken 22:00 dansk tid startede den første af tre all-star games, hvor senior spillere får en sidste mulighed for at vise at de har NFL potentiale. East-West Shrine Game er en post-season all-star kamp som første gang blev spillet i januar 1925. Her er en kort gennemgang af hvad vi lærte om de måske kommende NFL spillere efter post-season kampen.  



De to hold der mødes sammensættes af inviterede spillere på vestliggende hold mod østliggende, altså rent geografisk. Siden 1985 er canadiske spillere fra canadiske universiteter med NFL potentiale også blevet inviteret med til East-West Shrine Game. 

FCS Spillere kom med deres A-Game

Både Runningback Zack Bauman og Quarterback Jimmy Garoppolo spillede fremragende i East-West Shrine Game.  Hverken Bauman eller Garoppolo får normalt meget national opmærksomhed i FCS, så der var nok heller ikke mange der havde ventet at disse to navne ville være noget særligt i forhold til Jordan Lynch (QB, NIU) eller Ben Malena (RB, Texas A&M). 



Zach Garoppolo vandt Walter Payton Award i FCS for mest outstanding offensive spiller, og fik sin FBS kollega, Jordan Lynch, til at ligne en første års High School spiller. I løbet af sæsonen har Garoppolo produceret 5050 passing yards, 53 touchdowns og blot 9 interceptions. 



Igår leverede Garoppolo 100 passing yards på 9 kast af 12 forsøg og en touchdown, det lyder ikke af meget, men det sammenligning fik Jordan Lynch kun 3 passing yards på 2 kast ud af 7 forsøg. Dette tweet opsummere ganske godt Lynch's aften:
Jordan Lynch #6 havde en rigtig dårlig dag

Zack Bauman, der ligesom Garoppolo og Lynch, var i en East jersey leverede nok den bedste performance. På bare 8 carries (løbeforsøg) producerede han 5,9 yards per carrie. Før kampen var der ikke mange der lagt meget mærke til Bauman med øvrige RB's på rosteren som Ben Malena (Texas A&M) og Raijon Neal (Tennessee). Selvom Bauman er en smule undersized, så havde Bauman en fantastisk evne til at få forsvarsspillere til at misse deres tacklinger, og det var noget NFL Scouts bemærkede.  

Wide Receiverne havde en stor aften

Blandt wide receiverne leverede især tre en godkendt præstation: Chandler Jones: 7 receptions for 73 yards; Jeremy Gallon: 4 receptions for 55 yards; Bernard Reedy: 4 receptions for 46 yards, 1 TD.

Chandler Jones #89 med en af hans syv receptions


Alle tre har haft nogle fornuftige college sæsoner, men mangler alle tre elite størrelse og speed, så det bliver spændende at se om nogle NFL tager chancen med en af disse tre wide receivere. 



På den defensive side af bolden...

...var der især safety Alden Darby fra ASU der leverede varen. Darby har med jævne mellemrum spillet både Free og Strong Safety, men primært Strong Safety. Darby er med sine 88 kilo i den "lille" ende af Strong Safeties, men har bestemt pro-potentiale, med sin 70-tackle season i hans sidste sæson i college.

Alden Darby med #4 før coin toss, på Sun Devil Stadium

Igår spillede Darby mest Free Safety og at dømme efter kampen, vil det være en position der sandsynligvis vil passe ham bedre i en evt. NFL karrierer. Darby lavede to interceptions i kampen og viste lidt Ballhawk skills. 
Alden Darby #3 efter interception

En anden defensiv spiller der leverede en godkendt indsats var Duke's cornerback Ross Cockrell. Cockrell skal arbejde lidt på hans speed, men hans awareness og football IQ gør ham til et seriøst NFL Prospect. Cockrell havde en lækker interception i kampen:


Se takeaway fra NFLPA Collegiate Bowl

3 kommentarer :

  1. En god sammenfatning af dette Shrine-game. Min notesblok er fyldt godt op med noter, og Ross Cockrell og Will Clarke havde også en rigtig god kamp, efter hvad jeg så.
    Derudover fik jeg et lille crush på Jordan Najvar som viste stor versatilitet på trods af, at han som Tight End på Baylor, ikke har haft meget at lave inden Shrine-gamet i kastespillet, da Tight Ends stort set ikke bruges i Baylors offense. Han løb gode ruter og var meget mere boldsikker, end jeg regnede med.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er helt enig i at Ross Cockrell leverede varen, det var også en ret lækker interception han lavede.. Den tror jeg faktisk lige jeg tilføjer i blog indlægget.

      Slet
  2. Jeg har lavet et indlæg vedr. NFLPA Collegiate Bowl fra i nat:
    http://collegefootballdk.blogspot.dk/2014/01/nfl-draft-takeaway-fra-nflpa-collegiate.html

    SvarSlet